administratie zelf doen of uitbesteden

“Uw administratie zelf doen of uitbesteden?” is een vraag, waar vooral beginnende ondernemers zich het hoofd over breken.  Bij de start van uw activiteiten is er in de regel nog niet zoveel omzet, maar hebt u misschien wel nog wat tijd over.

Dan is het zelf bijhouden van een administratie een voor de hand liggende keuze. Zoals hiervoor al opgemerkt zijn er steeds meer administratieve softwarepakketten, waarmee een ondernemer zelf zijn administratie kan bijhouden. Zeker als de organisatie niet te omvangrijk is, is dat het overwegen waard.

Dat heeft twee voordelen. Allereerst spaart u geld uit. Maar u houdt ook met enige regelmaat een overzicht van het reilen en zeilen van uw activiteiten.

Is de onderneming te groot, of hebt u gewoon geen tijd dan kunt u de administratie ook uitbesteden.

 

R&S Consult kan alle werkzaamheden voor u uitvoeren, die nodig zijn voor een goede en georganiseerde boekhouding.

Periodiek krijgt u natuurlijk wel alle informatie om de ontwikkelingen in uw onderneming te kunnen volgen.

Natuurlijk is ook een tussenoplossing mogelijk: u kunt een deel van de activiteiten zelf verrichten. Het restant neemt R&S Consult voor zijn rekening. Maatwerk precies zoals het in uw situatie past.

En afhankelijk van de ontwikkelingen in uw onderneming kunt u de mate van uitbesteding in de loop der tijd aanpassen.

Er zijn ook voor kleinere ondernemingen goede softwarepakketten, waarmee de administratie gevoerd kan worden. Een gebruksvriendelijk alternatief is bijv. E-boekhouden.

Andere mogelijkheden vindt u op www.softwarepakketten.nl.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met R&S Consult. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.