Het woord “administratie” roept niet gauw warme gevoelens op. Veel ondernemers hebben er een broertje dood aan.

Maar een goed georganiseerde administratie is erg belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Daardoor weet u op elk moment hoe uw onderneming er voor staat. En of u bij moet sturen.

Een goede administratie vergemakkelijkt ook het opstellen van de diverse belastingaangiften. Die hoeven dan geen slapeloze nachten meer op te leveren.

Nadat de administratie is aangemaakt kunt u de diverse facturen verwerken. Daaruit volgen periodieke rapportages en de benodigde gegevens voor de diverse belastingaangiften.

Uit een goede administratie is in één oogopslag ook te zien hoe het bijv. met uw debiteurensaldo staat, of uw voorraden.

Vroeger hield men een administratie vooral handmatig bij. De digitalisering heeft het werk enorm vergemakkelijkt. Tegenwoordig is er administratiesoftware beschikbaar, waarmee een ondernemer vaak zelf zijn administratie bij kan houden. Een ander voordeel van die digitalisering is, dat informatie á la minute beschikbaar is. Vroeger moest men eerst het hele proces doorlopen, voordat de resultaten beschikbaar waren.

Een uitgebreid overzicht van de beschikbare software is te vinden op www.softwarepakketten.nl.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met R&S Consult. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.