Een van uw verplichtingen als ondernemer is om de Belastingdienst periodiek te informeren hoe het met uw bedrijf gaat. U doet dit eenmaal per jaar, per kwartaal of soms zelfs per maand, afhankelijk van uw situatie. Bij de meeste startende bedrijven of eenmanszaken is dit eenmaal per kwartaal. De Belastingdienst wil deze informatie in de vorm van een aangifte voor de Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting en/of Omzetbelasting. Het blijft van belang om deze fiscale verplichtingen niet te lichtvaardig op te nemen.

Elke aangifte kent voor een ondernemer zijn uitdagingen, maar elke aangifte kent ook vaak mogelijkheden. Daar moet je als ondernemer maar bekend mee zijn. Daarnaast veranderen de belastingwetgeving en de jurisprudentie elk jaar weer.

De aangiften vinden hun oorsprong in de administratie, de jaarrekening en overige informatie. Nadat de betreffende aangifte is opgesteld en gecontroleerd verzendt R&S Consult de aangifte aan de Belastingdienst.

Heeft de Belastingdienst vragen naar aanleiding van uw aangifte, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de beantwoording; dat neemt R&S Consult graag van u over.

Voor uw persoonlijke aangifte als werknemer van uw onderneming of als zzp-er heeft R&S Consult dienstverlening voor uw persoonlijke financiën.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met R&S Consult  Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis.